Gemengd koor Canta

Info

Het koor Canta ontstond destijds uit één van de vroegere ensembles van de betreurde Aimée Thonon . Met de komst van de ervaren dirigent Filip kunnen we ons hoog muzikaal niveau zeker behouden. Filip heeft tonnen ervaring als dirigent. 

“Als kind volgde ik volgde notenleer, muziekgeschiedenis, piano en orgel aan het Conservatorium aan Zee”, bevestigt Filip. Rond dezelfde periode maakte ik deel uit van een plaatselijk jeugdkoor. Daarna was mijn stem te horen in het volwassen koor Duinengalm in Mariakerke. Bij het gemengd koor Gaudia Canticorum hanteerde ik gedurende 17 jaar het dirigeerstokje. In die periode werden heel wat opvoeringen gerealiseerd waaronder enkele in CC De Grote Post.” 

Na  studies aan de Universiteit van Gent (muziekwetenschap) , behaalde Filip het diploma van master in music (muziektheorie/schriftuur) aan het Koninklijk Conservatorium in Gent.  Hij volgde ook de drie jarige opleiding koordirectie aan de Muziekacademie van Waregem bij docenten Jan Vuye en Wim Verdonck. Professioneel gezien geeft Filip les  muzikale en culturele vorming aan het Conservatorium aan Zee. 

Naast Canta dirigeert hij ook nog het volwassen koor Cazkadia van het Conservatorium aan Zee en het vocaal ensemble Canta’rei uit Brugge.  


Repetities

Wij repeteren wekelijks op woensdagavond in het ontmoetingscentrum CC Schaperye, Steenovenstraat 86, Oostende.

Heb je ook zin om te zingen ? Kom dan zeker eens een repetitie bijwonen ! Je bent van harte welkom ! Kennis notenleer is een must, geen vereiste !


Wens je bij een koor aan te sluiten aarzel dan niet om contact op te nemen met Marianne Aspeslagh
0479/883375 of via marianne.aspeslagh@icloud.com

Het bestuur

Voorzitter
Marianne Aspeslagh

Dirigent
Filip Devisch