Dameskoor Aimée Thonon 

Info

Het Dameskoor Aimée Thonon werd opgericht in 2019, na overleg tussen ex-koorleden, ter ere van de in 2007 overleden Aimée Thonon. 

Het koor staat sedert het begin onder leiding van Steve Dugardin ( meer info op www.stevedugardin.be ), die als 15 jarige op aanraden van Aimée Thonon zijn weg zocht en vond in de muziek. Zo kwam hij terecht in het conservatorium in Gent en studeerde later af in het conservatorium van Antwerpen bij Lucienne Vandyck.

Zijn loopbaan als zanger bracht hem bij gerenommeerde ensembles zoals het Collegium Vocale van Philippe Herreweghe en het Huelgas Ensemble van Paul van Nevel. Tijdens opera’s, dans en theatervoorstellingen in binnen- en buitenland groeide zijn ervaring als solozanger. Steve doceerde zang aan de kleinkunstafdeling aan de Hogeschool Antwerpen en is al 14 jaar zangcoach bij het theatergezelschap Tutti Fratelli van Reinhilde Decleir.

Steve koos bewust voor een Dameskoor om twee redenen: eind jaren 80 mocht hij als enige jongeman meezingen in een dameskoor en legde zo de basis voor zijn unieke contratenorstem, en ten tweede zorgt een koor met gelijke stemmen voor een speciale klankkleur.

Het repertoire is stevige mengeling van diverse periodes, van renaissance tot klassiek, via de Beatles tot hedendaags en van a capella tot begeleiding met groot orkest. Ook de zangtechniek en uitspraak en inhoud van de tekst zijn heel belangrijk, daar wordt dan ook elke repetitie veel aandacht aan gegeven.

Hieronder vind je de foto's terug van al onze evenementen .  Op de foto klikken om ze allemaal te zien . Veel kijkplezier ! 


Wens je bij het  koor aan te sluiten aarzel dan niet om contact op te nemen met  de dirigent Steve Dugardin .
Via telefoon: 0477325400 of via mail info@stevedugardin.be

Repetitie

Het koor repeteert op dit moment elke vrijdag van 19u30 tot 21u30 in OC Schaperije , Steenovenstraat 86 8400 Oostende . Wie zich geroepen voelt om in dit Dameskoor te komen zingen mag altijd contact opnemen. Zie hierboven.